Torsdag

Hejsan hoppsan, nu sitter jag hos hamstr och ska snart hem , vi har just sett film, den va ju inte så jättebra men lite kul måste ja medge.
Therese och julia sitter i hampus rum och spelar plocka loppan, ja känner igen spelet tror minsann ja körde något liknande om jainte minns fel, hos mormor och morfar i stugam, man slog en tärning och fick olika delar och försten som hade en he  loppa vann, men nu orkar ja inte vara med och spela, dom verkar ha kul ändå :)

Nu hör ja hur dom böjar fråga efter mig, ska bege mig.

Hoppas alla har ett bra fortsatt lov, vi ses snart :*

Ge mig!

Nu är de så att min käraste (telefonen alltså) är inne på rep pga sjukdom, så ge mig era nummer, alla försvann :/
Puss :)


Tisdag

Nu ska ja skriva ett innan ja måste fara på informations grejs,
de känns som om jag inte skrivigt på evigheter, vikket är sant också.
Ja jobbade hela helgen sen i går så föreläste jag för niorna om hur det är att gå handels, faktist så gick de bättre än väntat, jag å Oskar rockade fett ;)
och på kvällen satt jag och frida och nötte apberget, vi svarade på frågor om a-torp och olika program osv, de va inte så mkt att göra men de va ju trevligt så länge de vara.

Och idag är det samma visa, till kaplan föreläsa hem gå broarna käka frida sen vet ja inte vad som händer på kvällen.
Sen på onsda morgon ska ja klippa mig :} ja peppar´!

Nu måste ja kila, men lycka till idag smulan! Jag tänker på dig!

Måndag

Ja orkar verkligen inte skriva nu,
Ja ska ut å gå en stund, (broarna) sen när ja kommer tillbaka då ska ja nog ta mig i kragen å skriva lite, puss så länge :)

Torsdag

Jag är sjukt opeppad på att skriva blogg just nu, men ja har igentligen en del att säga, inte några världsnyheter men andra saker som t ex vi har fått våra kakor, någon som vill ha?


Sen har vi fått våra klass tröjor också men dom har ja inte sett, var inte på skolan, var på balder och förberedde min predikan inför niorna som ska välja gymnasium snart, jag och oskar ska representera Handelsprogramet hur de nu ska sluta, men de lär ju tiden utvisa, visst var de lite poetiskt skrivet? :)

sen blir mkt jobba famöver, money money money!!
Men nu ska ja dra mig här ifrån finslipa lite på snacket för niorna sen ut å gå broarna, någon som känner isg manad att hänka?

p.s SNART LOV :D

morgonstund har guld i mun, eller?

Nu äre så att jag är extremt hurtig idag, har nog drabbats av hurtsjukan, men så här ligger de till jag ska å simma innan skolan idag! :O
vad händer! jo de är sant, jag Stina å hanna ska å simma på edda idag innan skolan, givetvis har vi sovmorgon till kvart över tio men innan de ska vi simma å bada
Återkommer senare idag :)

tisdag igen

Hejsan pappa och Ulla, jag vet att ni läser (även min mor men de va ingen nyhet)
och de är roligt om ni vill kommentera. de kan man göra här nedan, klicka på komentera sen skriver ni ert namn de ni vill säga och sen skickar ni iväg de =) de uppskattas puss på pappa å ullan även ni andra som läser givetvis, men tänkte bara hälsa dom välkomna,


Min pappa


Hittade ingen bild på ullan så de blir en annan gång :)
nu ska ja ut å gå broarna pusspuss


Tisdag

Nu har vi data och Mona pratar, vet inte riktigt om vad men de är inte till mig iaf :P

Alltså jag är jåtte trött idag.
Fan nu vare mej hon pratade med, nu har ja gjor om ett mindre arbete om arbetsmoljön och ergonomi, de känndes tungt men Stina fick också göra de så vi har suttit och beklagat oss tillsammans

 
hihi å nu har Hanna ställt till de med nånting ;)
Stackars lilla henne
¨

För att inte tala om Petra aka petting. Hon har nog inte fått allt för mkt sömn kan jag tänka mig, hon bara sitter och gapar som ett annat barn, 
Nu ska ja ta å göra nått om kina, puss 
 

bildbomb

Här har du en bild bomb, :)





















Måndag

Förra veckan gick oväntat fort, de var mest föreläsnignar och de uppskattas verkligen!
Men nu är de måndag igen och faktist så ser jag nått slags ljus, novemberlovet (som är i oktober).
 
Nu var det länge sedan jag skrev med hela helgen har vart fylld med saker har inte haft en lugn stund!
I fredas efter skolan packade jag mig till jobbet och var där till 17.50 sen bar det av hem, käka lite byta om, ner till nordanå se teater med hanna, mycket kul, sen var ja jätte trött och orkade inte packa mig till Thomas, sorry boys and girls, en annan dag, Jaja efter teatern så for ja till Niklas pch var emd han å Challe. Vi såg indiana jones elelr såg och såg, challe var övertrött och gick nästan inte prata med, så vi skrattade mest, sen gick vi ut, De va IS kallt!
Vi träffade Pollepolis och han tyckte att challe skulle ha lysen på cykel, som tur va så hade han lysen på cykeln han hade bvara inte hett på dom,
Sen for ja hem och jobbade ja hela lördagen, kl19,00 så var det kalas hos hanna, satan vad hon ahde fika! de va samrrigt!


halv 1 bar de hem för att sova sen jobba söndag och sen kom ullan och hämtade mig.
vi var bjudan till tant Maj-britt , jag åt korv  och de andra åt surströmming, ursch!
Men jag vart då mätt iaf, de såg majsan till, jag skulle då verkligen inte spara på maten, de var bara att trycka!
Vid 18,00 så for jag till lisa och vi såg tv och pluggade teori, de gick ju somd e gjorde...

Nu kommer Mona igen, måste pysa
Pusspuss

Kalas

Grattis Hanna Lundgren på födelsedagen, min stjärna fyller nämligen hela 17 år idag!
En extra stor puss  på henne.
 


kl19,00 då blire kalas hos henne ,ed bulla å balonger :}
Jag har börjat pröva mina kläder, alltse jag vet itne vad ja ska säga, ni får se bilder sen :P
Nu måste jag gå igen, fortsätta göra mig klar :*

efter längtade fredag!

Äntligen fredag!

Nu sitter jag på Foto lektionen och har bajstråkigt, våran lärare förvantar sig att vi ska kunna allt i PS.
Jag har aldrig jobbat med de innan den här kursen så jag ser vissa svårigheter med de här! Men vi har ju Stina med enkel V så de löser väl sig men ändå!

Idag efter skolan är de inte stan som gäller för lilla Sanna tro de eller ej!
Jag ska gå på jobbet och göra rätt för mig! :) Jag behöver trots allt pengarna, ja ska även jobba på lördag men de är en övning som kommer senare, orkar ibnte tänka på de nu. Ikw efter jobbet så blir det teater med Hannis, de blir inprovisations teater från sthlm, hoppas de blir skit kul, jag kan tänka mig att de blir mkt skratt! : )

jaja nu bör jag väl återgå till mitt så kallade arbete.

P.s kl 10,00 blir de föreläsning igen på skeria, vi har haft föreläsning nästan varje dag i veckan elelr iaf 3 av 5 dagar, i onsdags så var de på skeria och vi lyssnade på olika högskole program och i går så var de på Scandic och då fick vi äran att lyssna på don´t drink and drive, jävligt bra, får ni chansen att lyssna på nått sånt gör de, vi fick ju som sagt chansen att lyssna på Peder som kört ihjäl sin bror och lite senare lyssnade vi på några som pratade om att köra rattfull, jätte bra! och idag är det ännu en föreläsning på skreia, fast de är några turism elever typ, kommer bli skit bra, har hört  något om att man får fika stämmer de? :D

Torsdag 16/10

Idag så var vi mest på Scandic.
De va otroligt lärorikt. De va vöreläsningar hela dagen, men vi såg bara två.
Vi lyssnade på Peder som kört rattfull å dödade sin bästevän, hans egen bror.
De va väldigt kännslomässigt jag och hanna satt å flännade ikapp,
Tack för en bra förläsning. Efter att han hade sagt sitt så var de en liten paus sedan Don´t Drink & Drive. Också väldigt bra, då hann ja gråta lite till, vi fick också skriva på ett papper om man ville om att ja aldrig skulle köra rattfull eller åka med någon som va vet var rattful och även försöka hindra den som är på väg att köra rattfull.
Självklart så skrev jag, Hanna och Kakan på, jag tycker det är en självklarhet!
De dödas alldeles för många i trafikolyckor, och många är oskyldiga, många dör,
så snälla:


Om en ko :)

Nyttan med Kon
Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.


Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.


På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.


På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.


Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.

Kon har fyraben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.


Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.


Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande






Tisdag

Nu äre bara resten kvar :)

Idag är de tisdag och som vanligthar vi endast suttit vid datorn idag, på datan ( så klart) på engelskan, turismen, och samhällsen, men de va bra att vi fick göra kalrt de iaf!

På en timme är de käk hos Thomas och Linda, min morbror.
Morfar här nämligen fyllt 73 i söndags men då vare älg jakt så de hanns itne med, så de tar vi nu ist.
Men de har jag inget emot vill ja lova, linda är inte slö på att baka så de ser ja mest framemot :]
Jag tror inte jag är ensam?
(hanna fattar iaf )

tänkte lägga in några nya bilder men de blev itne av för att de funkade inte med sladdjävulen! Men de löser sig snart hoppas ja....när pappsen komer hem så får han fixa de annars (A)

Nu måste ja dra, fixa de sista, pusspuss


p.s stort grattis till Danne M som fixat sitt KK (KörKort) ;)
Puss gubben å vad du gör, kör försiktigt!
 


Måndag

Som sagt man kan inte stanna tiden hur mkt man än vill...

Men måndagen är ändå itne den jobbigaste dagen, å till veckan äre mkt föreläsningar på skeria, de gillar vi. Då slipper vi vissa lektioner, som typ matte (A) fast ja menar ju itne att ja inte gillar matte för de gör ja ju typ.....lt? :S

Men vi har massor med turism nu och sen blir de fika, å de uppskattas.
Fast de är ju jag å mammsen som bakat, så ett stort tack till henne! :)

Nu sitter ja å Kakke the man här och googlar. Vi ska hitta på en julresa åt ettorna, har lite dåligt med fantasi just nu men de kommer väl snart hoppas ja.


Kakke the man

Söndag

I morron äre skola....igen, men vad göra?


Helgen blev lyckad har hunnit med en hel del faktist!
I fredags var jag å virre på stan en stund å shoppade lite kläder åt pojken, 
sen på kvällen var ja hos klas med en massa andra peoples, de va riktigt kul faktist, Lördag morgon vart de att dra till jobbet, de va kul att måna kända ansikten dök upp! 

På lörda kväll så vare återträff med 30dagars, förbannat kul att träffa alla igen! tack för en underbar kväll. 
Massor med snack och mycket skratt. Och Ottilia ja uppskattade att du bowlade! :D 
På söndag vart de att sova ut sen på stan och fika med Marr och Linnea R  ( Namnen syns inte pga att de är länkar, dom syns när du klickar på dom, de ska fixas snart)

Sen när vi sagt hej då  å kramats en stund så vara bara att bege sig till Stigs för att fika en gång till med Pappsen, ja var dock ganska mätt, men ibland måste man offra sig för laget, och de var just vad ja gjorde!
efter fikat lånade ja pappas kamera så ja kunde fixa en bild till foto kursen.
Lite senare äre dags att dra till stan för att käka en sabbis macka, fast BARA en halv :]
Efter middagen drog vi til ishallen för att kolla på matchen mellan lejon & clemens. Ingen rafflande matchtill att börja med men det blev lite action, en kille bröt foten tror ja, de va iaf vad Marie sa, och en annan kille gjorde sig rätt illa i ett knä, tuffa tag, Men bra jobbat pojkar. (tog några kort på hockeyn, fast har ingen kabel så får ite över dom till datorn, synd)
De ser fasen kul ut med hockey, fast ja är som bambi på hal is så de är itne ens att fundera på och ja skulle nog tänkt på att börja lite tidigare. Men vi hade kul ändå fast de va väldigt kyligt, men när man skrattar som vi gjorde så kommer värmen.

På vägen hem tog ja lite kort, ja tror ja ska använda ett av dom faktist, men de återstår att se.
Men de va iaf min helg, om bara alla helger kunde va så, fast då skulle man ju inte uppskatta allt lika mkt. 

Nu äre duschen som kallar så småningom sängen men just nu får den vänta.
Tack till alla som förgyllt min hegl.

  

Fredag

De är fredag och snart prov, de är ju itne så att ja är övervänt direkt!

jag vill inte ha prov!
Men ja kan inte gåra sådär jätte mkt åt de förutom att uthärda,
efter skolan blire det iaf att dra till stan och träffa viktor, vi ska shoppa litegrann, de är ju alltid kul!
Alltså ja vet itne vad ni tycker men att handla killkläder måste ju vara ännu roligar än att titta på tjejkläder, eller är de bara för att man är så jävla less på allt som finns i den hrä stan man har redan sett allt 1752 miljoner ggr, funderar på att dra till en grannstad och shoppa någon dag, nån som kan tänka sig att hänka? :)





Send somebody so over the edge
That they'd write me a letter
Sayin' that I better shut up and sing
Or my life will be over

BTW

Lämna en kommentar när ni passerar!!
 De uppskattas :)

Torsdag

Hej och hå!
har inte vart så här trött på evigheter! Dagen har vart fullproppad med grejs!
Först hade vi matte och samhälls sen ringde jag mammaMu som kom så snällt å hämtade mig,Hanna,Therese och Stina.
Sen va de lek & plask en 1½ h. Riktigt kul faktist, fast de förstår man bör ju kunna simma för att de ska va kul.......lr?
NAE nu va ja dum!

Aja efter badet kom Hannis mamma och hämtade oss. Då vara bara käka och sen på lektion, de gick iaf ganska så fort sov en stund på svenskan medans alla andra läste, skönt? Underbart ja!
Sen var de slut på skoldagen då tog jag och hanna vårt pick & pack och for å jobba. De har nog aldrig vart så drygt att jobba någonsin! Fast vi fick inte så där jätte mkt gjort men de är sån som händer.

Nu är ja trött som ett djur och ska snart sova fast har ju matte prov i morgon men ja vet inte vart ja ska få energin ifrån att orka plugga, men har pluggat idag på lektionen och igår med albin, och de konstiga är att när ja räknade med han så vart allt som klart men nrä Marianne öppnade munnen vart de som en ända london dima i skallen på mig och ja fattade inte vad ja tänkte.
Men de har gått mkt upp och ner just nu för mig, men ja har så många som lyssnar och bryr sig, och de gör mig glad!


 
You make me smile!  

Onsdag 7/10

Idag tog ja sovmorgon och kom försent till småföretagande provet.......
dagen började inte så bra, men de är sånt som händer oss alla, ingen kan vara perfekt...lr? (A)
Synd bara att ja missade Foto A idag, de va nog mest synd, men men :) Lånar pappsens kamera så äre lätt fixat.


Efter provet så drog jag och Hannis till stan, vi traskade omkring, hade igentligen inget ärende så vi drog på
 Wayne´s coffee och tog en kopp kaffe och en liten pratstund, som vanligt när vi väl kommer igång att babbla när vi glott klart på alla som finns i närheten så går käftarna i ett!
Men de är alltid kul at få prata ut en stund :)  tack hannis för att du lyssnar!
efter kaffepausen så for vi till Västerbottensteatern där Lille-Mor visade oss runt, faktist väldigt trevligt ställe!

När ja kom hem så blev de bullar å lite cityakuten. Sen tog ja hunden och Hanna i handen så for vi ut och gick broarna.
Man blir på jätte bra humör av att de är sol ute, att solen tittar fram gör att dagarna blir lättare!
när vi gick över träbron så kunde man se vart dom lagat bron efter olyckan, jag får gåshud över hela kroppen när jag tänker på vad som hänt och trots allt kunde hänt. De var ju tur i oturen men dom hade änglavakt!

Och jag måste bara påpeka att idag så landade Lisa Smitt i Tunisien, alltså inte nog med att hon först bosatte sig på en båt i Finland så sticker hon utomlans! vad äre för stil!
Men de är inte mkt att göra åt bara hoppas att hon får en underbar vecka med sin mor :) Vikket inte borde vara så svårt ;)





P.s Skönt att se att du mådde bättre idag S.V :)

7/10

Idag har jag itne gjort nått spec, vi har vart på skolan och typ haft turism hela dagen kan man säga.
Jag och hanna har bara chillat, tog en powernap där på turismen då våran energi helt tagit slut.

Nu ska ja å mammsen ut å övningsköra iaf, pusspuss :*






foto:Stina med enkelt V


P.s stina krya på dig, vi saknar dig på skolan!

Fortfarande måndag

Det är fortfarande måndag och jag har inget speciellt som jag skule skriva har bara inget at göra, eller de va ju inte riktigt sant för jag borde ta mig i kragen och göra lite ekonomi, vi har ju prov på onsdag, sen har vi matte prov snart men då funderar ja på att ta hjälp av albin då brukar de mesta lösa sig :) 


"regnet de bara öser ner
 och jag blir blöt om både skor och trumpor" 

Kan ju meddela att de stämmer ganska bra, regnet bar afortsäter att komma ner från himlen. Jag börjar vara så OTROLIGT less på att aldrig få se solen. Regnet får en på dåligt humör. Men efter regn kommer sol har jag hört, så får väl hoppas på att det stämmer bara.
Jag längar tills snön kommer på både gott och ont, den kan iaf lysa upp dagarna lite, så de blir lite lättare att gå till skolan.

Tänkte lägga ut några bilder men jag har nästan inga bilder på den här datorn,
 lägger ut några gamla bilder de är alltid kul.

                        
                                                                               knoll&tott

       

                                                                                     Ja vill ha jul :)

Familjefest

På söndagar brukar jag i vanligafall inte ha särskilt mkt att göra men denna sändag var itne alls som alla andra.
Idag så bjöd vi in alla föräldara på taco buffé och efterrätt, resultatet kunde inte blivigt bätre måste jag säga! :)
Toppen tjejer!
De kommer bilder och med info om denna ljuvliga kväll, men ja orkar itne nu, är jätt trött.

Har tyvärr inga bilder alls från kvällens övningar, men de kommer.
Hela kvällen blev lyckad, de va ju lite stressigt men allt löste sig, PUsss på er alla gullstrumpor! :*


2/10

Tiden går så otroligt fort...


Har igentligen inget vettigt att säga, men känner ändå att jag måste uppdatera för at thålla "alla" min såkallade läsare glada ;)

Hösten är här och de kan de flesta skriva under, just nu bara regnar de å de mesta är deprimerande. Men snart är vintern här på både gott och ont...men ja sankar snön så enormt och att få var aute och åka bräda/slalom, bobb och mycket annnat :)
sammtid så kommer ju isen och vi vet ju vad de innebär, men ja hoppas på de bästa.

let´s kick some ass flickor!!

RSS 2.0